Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde şehir genelinde yürüttüğü temizlik ve hijyen mesaisini yoğunlaştırdı. Bayram süresince oluşabilecek çevresel kirliliğin ve koku problemlerinin önüne geçmek amacıyla tüm hazırlıklarını tamamlayan belediye ekipleri, bayram boyunca kesim alanları başta olmak üzere kentin dört bir yanında görev başında olacak.

7A24C7B8 C34E 4Bc1 9596 F15C39B69D57

Kurban Atıkları ve Kan İçin Hassasiyet Çağrısı

Bayram öncesinde vatandaşlara yönelik önemli hatırlatmalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, kurban atıklarının çevreye gelişigüzel bırakılmasının ciddi bir haşere ve kötü koku problemine yol açtığını vurguladı. Vatandaşlardan atıklarını mutlaka sağlam poşetlere koyup ağzını sıkıca bağlayarak çöp konteynerlerine bırakmalarını rica eden Halisdemir, kesim esnasında kurban kanının yollara veya yağmur suyu mazgallarına akıtılmaması gerektiğinin altını çizdi.

"Kan Izgaralarda Kuruyup Koku Yapıyor"

Izgaralara ve mazgallara akıtılan kurban kanının yarattığı tehlikelere dikkat çeken Dr. Bülent Halisdemir, bu atıkların ızgaralar vasıtasıyla derelere, oradan da denize ulaşabildiğini ifade etti. Kanın mazgal içlerinde kuruyarak zamanla ağır kokulara sebebiyet verdiğini ve haşere üremesini hızlandırdığını belirten Halisdemir, tüm Mersinlilerden bu konuda yüksek hassasiyet beklediklerini dile getirdi.

Teksin Alo 185 Bayramda da 7/24 Hizmette

Mersin halkının huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesi için tüm araç, gereç ve personelle sahada olacaklarını belirten Halisdemir, vatandaşların bayram boyunca karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu Alo 185 Teksin hattı üzerinden bildirebileceklerini söyledi. İletilen şikayet ve taleplere ekiplerin anında müdahale edeceğini kaydeden Halisdemir, "Bu kent hepimizin. Hep birlikte temiz, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeyi diliyoruz" diyerek tüm Mersin halkının Kurban Bayramı’nı kutladı.

Muhabir: Esat Durak