Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuk ve gençlerin yabancı dil becerilerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği ücretsiz ‘Hello Mersin’ projesi kapsamındaki yaz programını Yenişehir Mercek’te sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmada ortaokul, lise öğrencileri ve yetişkinler; interaktif oyunlar, soru-cevap etkinlikleri ve pratik dersleriyle İngilizce öğrenme imkanı buluyor.

Yaklaşık 250 öğrencinin faydalandığı programda katılımcılar, seviyelerine göre başlangıç, orta ve ileri düzey gruplara ayrılarak eğitim alıyor. Eğlenceli bir ortamda gerçekleştirilen derslerle çocukların İngilizce konuşma özgüvenlerinin artırılması hedefleniyor.

1C9C33D1 A98D 4Afa 80Ae 2E9100274482

"Geleneksel Öğretimin Dışına Çıkıyoruz"

Yenişehir Mercek’te görev yapan İngilizce Öğretmeni Demet Yıldız, 1 Temmuz’da başlayan yaz programında ortaokul seviyesinde 150 öğrenciye ulaştıklarını belirterek, "Çocuklarımızın konuşma yeteneğini geliştirmeye yönelik kelime oyunları oynuyor, çalışma kâğıtlarıyla soru-cevap yapıyoruz. Yaz programı kayıtlarımız doldu ancak kış döneminde kayıtlarımızı tekrar açacağız" dedi.

Lise grubunda yaklaşık 100 öğrenciyle dersleri sürdürdüklerini belirten İngilizce Öğretmeni İclal Gamze Şener ise geleneksel yöntemlerin dışına çıktıklarını vurgulayarak, "'İngilizceyi anlıyorum ama konuşamıyorum' diyen herkesi Büyükşehir’imizin ücretsiz Hello Mersin Speaking Club katılımına bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Cc55F3A7 A919 4613 B22D E582F094786B

Öğrencilerden Büyükşehir’e Teşekkür

Eğitime katılan öğrenciler de sunulan imkanlardan memnuniyetlerini dile getirdi. Kurs sayesinde konuşma özgüveninin arttığını belirten lise öğrencisi Zerya Temur, aksan ve cümle kurma yapısında büyük aşama kaydettiğini söylerken; 10. sınıf öğrencisi Uğurhan Tuğra Kanbıçak ise birebir etkileşimli oyunlar ve etkinlikler sayesinde çekingenliğini aştığını ifade etti.

Muhabir: Sonses .tv