Mersin Spor Kulübü (MSK) U10 ve U11 basketbol takımları, 2026 sezonunda elde ettikleri il şampiyonluklarının ardından Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i ziyaret etti. Şampiyon sporcular, kazandıkları kupayı Başkan Seçer'e takdim etti.
U10 namağlup, U11 ise 19 galibiyetle şampiyon oldu
MSK Akademi bünyesinde mücadele eden U10 takımı sezonu 21 maçta 21 galibiyetle namağlup tamamladı.
U11 takımı ise 21 karşılaşmada 19 galibiyet alarak sezonu il şampiyonu olarak kapattı.

"Spor Mersin'i bir arada tutan en güçlü bağlardan biri"
Şampiyon sporcuları ve antrenörlerini kutlayan Başkan Vahap Seçer, sporun yalnızca başarıdan ibaret olmadığını, çocuklara paylaşmayı, dayanışmayı ve birlikte mücadele etmeyi öğrettiğini söyledi.
Mersin'in farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir kent olduğuna dikkat çeken Seçer, sporun kentte birlik duygusunu güçlendiren en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade etti.
"MSK denince akla Mersin gelsin istiyoruz"
MSK'nın yalnızca belediyenin değil, tüm kentin takımı olmasını hedeflediklerini belirten Seçer, kulübün güçlü temeller üzerine inşa edildiğini söyledi.
MSK'nın altyapısından yetişecek sporcuların hem Mersin'i hem de Türkiye'yi gelecekte başarıyla temsil edeceğine inandığını dile getiren Seçer, amaçlarının Mersin'e yeniden "basketbol şehri" kimliğini kazandırmak olduğunu kaydetti.

Altyapıya vurgu yapıldı
MSK Başkanı Mustafa Özünlü de altyapıya verilen desteğin önemine dikkat çekerek, ne kadar fazla çocuğun sporla buluşturulursa kulübün o kadar güçlü olacağını söyledi.
Şampiyon sporcular ve veliler de desteklerinden dolayı Başkan Seçer'e teşekkür ederek, gelecek sezonun ilk maçına davette bulundu.
Ziyaret, şampiyonluk kupasının takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.




