Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), korumalı futbolda Türkiye’nin en iyileri arasına adını yazdırdı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen ÜNİLİG Korumalı Futbol 1. Ligi A Grubu'nda fırtına gibi esen MSKÜ takımı, şampiyonluk ipini göğüsleyerek Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen bu tarihi zafer, üniversite camiasında ve Muğla’da büyük bir gururla karşılandı.
Saha içinde gösterdikleri üstün performansla rakiplerini geride bırakan MSKÜ Korumalı Futbol Takımı için Atatürk Kültür Merkezi’nde görkemli bir ödül töreni düzenlendi.
Kupa Federasyon Başkanı’ndan Geldi Törene, TÜSF Federasyon Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile Federasyon Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yönal katıldı. Şampiyon sporcular, kupalarını Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in elinden alırken, törende akademik kadro da sporcuların heyecanına ortak oldu.
Akademik Destek ve Madalya Heyecanı Ödül töreninde; MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gökçe, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tonguç Osman Mutlu ve Öğr. Gör. Zeynep Aydoğan yer aldı. Protokol üyeleri, sporculara madalyalarını takdim ederek Süper Lig yolunda başarı dileklerini iletti. MSKÜ, bu başarısıyla sadece akademik alanda değil, sporun her dalındaki iddiasını bir kez daha kanıtlamış oldu.





