Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) meclis başkanlığı için adaylık yarışı hareketlenirken, iş insanı Adnan Gündoğdu adaylığını kamuoyuna açıkladı.
“Güçlü Temsil, Ortak Akıl, Yenilikçi Vizyon” sloganıyla adaylığını duyuran Gündoğdu, MTSO’nun 140 yıllık geçmişine dikkat çekerek, sahip olduğu tecrübe ve birikimi Mersin iş dünyasına daha güçlü şekilde aktarmak istediğini belirtti.
Gündoğdu, adaylık açıklamasında MTSO üyelerinin beklentilerini ve sahadaki sorunları bildiğini ifade ederek, yalnızca sorunları gündeme getiren değil, çözüm üreten, yeniliği takip eden, inovasyonu destekleyen ve geleceği bugünden planlayan bir meclis anlayışını savundu.
“Ortak aklın merkezi olmalı”
MTSO Meclisi'nin üyelerin taleplerinin güçlü biçimde karşılık bulduğu bir yapı olması gerektiğini belirten Gündoğdu, ticaret ve sanayinin önünü açacak projelere vurgu yaptı.
Gündoğdu; yatırım ve girişimciliğin desteklenmesi, teknoloji ve inovasyonun geliştirilmesi, üretimin artırılması ve Mersin’in ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak somut projelerin hayata geçirilmesini hedeflediğini açıkladı.
Devlet kurumları, organize sanayi bölgeleri, odalar, borsalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinin önemine de dikkat çeken Gündoğdu, “Güçlü bir Meclis, güçlü bir Oda, güçlü bir Mersin” mesajı verdi.
Gündoğdu, açıklamasının sonunda “Biz” anlayışıyla Mersin’e ve MTSO üyelerine daha iyi hizmet etmek, yenilikçi ve üretim odaklı bir anlayışla sorumluluk almak amacıyla aday olduğunu ifade etti.

Muhabir: A.Vahap Şehitoğlu