Toroslar Belediyesi, eğitim ve kültür hayatına yeni bir soluk kazandırmak amacıyla ilçedeki okuma salonlarını edebiyat buluşmalarının merkezi haline getiriyor. Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın öncülüğünde başlatılan “Yazarlarla Söyleşi” etkinliklerinin ilk durağı Selçuklar Okuma Salonu oldu.

2B41E922 A9D4 486A Ae65 9936061Af28D

Başkan Yıldız: "Okuma Salonları Kültür Yuvası Olacak" Gençleri etkinlikte yalnız bırakmayan Başkan Yıldız, ilçedeki okuma salonu sayısını artıracaklarını müjdeledi. Halihazırda 6 salonun hizmet verdiğini belirten Yıldız, "40’a yakın mahallemizde bu salonları oluşturacağız. Buralar sadece ders çalışma alanı değil; şairlerin, yazarların ve sanatçıların halkla buluştuğu birer kültür yuvası olacak" dedi.

8Ef7B4Ba 3Cf9 434B Bb6B 27B120Ebad20

İlk Konuk Eğitimci-Yazar Saadet Pesen Etkinliğin ilk buluşmasında Eğitimci-Yazar Saadet Pesen, yazarlık yolculuğunu ve okumanın başarıdaki önemini gençlerle paylaştı. Okuduğunu anlamanın sayısal derslerde bile belirleyici olduğunu vurgulayan Pesen, salonlara kitap desteği sözü verdi.

D29B3504 F650 4B6C Abee C77188510D4B

Her Hafta Yeni Bir Yazar Nisan ve Mayıs ayları boyunca sürecek program kapsamında; Alihan Demir, Faik Güçlü, Şah İsmail Ateş, Aydan Yalçın, Abidin Yağmur ve Mithat Delioğlu gibi değerli isimler farklı okuma salonlarında kitapseverlerle bir araya gelmeye devam edecek.
Aa22Bb98 De41 4F60 B397 351F08437E9F

Söyleşi Takvimi:

  • 18 Nisan: Alihan Demir (Arpaçsakarlar)

  • 25 Nisan: Faik Güçlü (Yalınayak)

  • 2 Mayıs: Şah İsmail Ateş (Akbelen)

  • 9 Mayıs: Aydan Yalçın (Mehmetçik Parkı)

  • 16 Mayıs: Abidin Yağmur (H. Okan Merzeci)

  • 23 Mayıs: Mithat Delioğlu (Akbelen)

Muhabir: Esat Durak