Anamur'da yaşayan yaşlı bir kadını telefonla arayıp kendisini "emniyet amiri" olarak tanıtan dolandırıcılar, akılalmaz bir senaryoyla mağdurun 44 yıllık birikimine göz dikti. Mağduru terör örgütüyle korkutan ve WhatsApp üzerinden sahte kimlik görselleri göndererek baskı kuran şüpheliler, yaklaşık 3 milyon lira değerindeki altın ve dövizi alarak kayıplara karıştı.
Tarsus'ta Yol Kesildi Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan operasyonda, güvenlik kameralarını inceleyen ekipler 63 plakalı beyaz bir aracın izine ulaştı. İlçe dışına çıkan araç, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kurulan barikatta durduruldu. Araçta bulunan A.G., C.A. ve M.A. isimli şahıslar etkisiz hale getirilirken, çalınan altın ve dövizler araçta eksiksiz bulundu.
Adli Kontrol Kararına İtiraz Geldi Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A. ve A.G., çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, zanlıların tutuklanması yönünde karara itiraz ettiği öğrenildi.
Emniyetten Kritik Uyarı Yetkililer, vatandaşları benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı bir kez daha uyararak şu ifadeleri kullandı: "Hiçbir kamu görevlisi, polis veya savcı sizden telefonla altın ya da para istemez. Sizi korkutmaya çalışan kişilere itibar etmeyin ve durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirin."





