Mersin Yenişehir Belediyesi, kadınların hem ekonomik hem de sosyal hayattaki rollerini pekiştirmek amacıyla "Benim Cesaretim Senin Umudun Olsun" mottosuyla kapsamlı bir zirveye imza atıyor. Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilecek olan “Yenişehir Üreten Kadınlar Zirvesi”, 10 Mart Salı günü saat 13.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde kapılarını açacak. Etkinlik, saat 12.00’de kadın üreticilerin el emeği ürünlerini sergileyeceği stantlarla başlayarak, girişimci adayları için bir vitrin oluşturacak.
Zirvenin ana konuşmacılığını üstlenen GİŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayferi Tuğcu, sürdürülebilir kalkınmada kadının çok yönlü güçlendirilmesinin stratejik önemini aktaracak. Program kapsamında düzenlenen panellerde, Hacer Yavuz ve Emine Uzuk gibi başarılı girişimciler, doğadan markaya uzanan zorlu ama ilham verici başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaşacak.
Girişimcilikte stratejik yol haritasının çizileceği oturumlarda ise dijitalleşmeden finansal okuryazarlığa kadar geniş bir yelpazede eğitimler verilecek. Büşra Kısa Çağır girişimciliğin temellerini, Melisa Ersoy dijital dünyada var olmanın yollarını, Sibel Bar Tekiş ise finansal yönetimin püf noktalarını anlatacak. Ayrıca, iş hayatındaki zorluklara karşı "Psikolojik Sağlamlık" ve şiddetle mücadele destekleri gibi kritik konular uzman psikologlar eşliğinde ele alınarak, kadınların üretim yolculuğunda her açıdan desteklenmesi hedefleniyor.





