Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle üretimi ve üreticiyi desteklemeye devam ediyor. Atıl arazileri tarıma kazandırmak için üreticiye nergis soğanı dağıtımı yapan Büyükşehir, bu kez de tarlalarda yetişen nergisleri Türkiye’ye tanıtmak için şenlik düzenleyecek. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 21 Ocak’ta gerçekleştirilecek 1. Nergis Şenliği ile üreticiler Büyükşehir sayesinde kazanç kapısına dönüştürdükleri nergisleri tanıtma fırsatı yakalayacak.

Şahutoğlu: “Mis kokan şenliğe tüm Mersinlileri bekliyoruz”

Şenlik hakkında açıklama yapan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma elverişsiz, suyun olmadığı arazileri tarıma kavuşturmak adıma nergis soğanı dağıtım projesini gerçekleştirmiştik. Biz bu proje kapsamında Mersin genelinde 350 bin Tarsus'ta da 100 bin adet nergis soğanını üreticilerle buluşturmuştuk. Nergis soğanlarını üreticilerimiz ekti, ürünlerimiz hasada geldi ve bölgede giderek yayılıyor” dedi.

Nergisin pazar alanlarını artırmak, Mersin'e sonra da Türkiye'ye duyurmak adına Nergis Şenliği’ni hayata geçirdiklerini belirten Şahutoğlu, “Nergis Şenliği’nde üreticilerin hasat yapabileceği imkanlar olacak. Aynı zamanda nergis ile ilgili söyleşilerin olacağı, nergisin kullanım alanlarının gösterilebileceği; buna reçel, sabun, kolonya da dahil olmak üzere; güzel bir şenlik geçekleştireceğiz. Şenliği de Mersin Büyükşehir Belediyemizin orkestrasıyla tamamlamayı düşünüyoruz. Mis kokan şenliğimize tüm Mersinlileri bekliyoruz” diye konuştu.

“Şenliğimiz çok güzel olacak”

Şenlikte yerini alacak nergis üreticilerinden Ayşe Sarıoğ, şenlik için çok heyecanlı olduklarını belirterek, “7 köyün muhtarının öncülüğünde; üreticilerimiz, köylülerimizle birlikte bir şenlik düzenlemeye karar verdik. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvurduk, onlar da onay verdiler. Böyle bir şey yaptık. Stantlar kurulacak, nergislerimiz satılacak, köyde olan ürünlerimiz satılacak, üreticilerimiz faydalanacak” ifadelerini kullandı. Kendisinin de nergisten yaptığı reçelleri satışa sunacağını ve bu sayede ek gelir elde edeceğini söyleyen Sarıoğ, “Şenlikte sıkmalar, börekler olacak. Konserler, eşek yarışı, nergis demetleme yarışması olacak, böyle devam edeceğiz, eğleneceğiz inşallah” dedi. Şenlikle birlikte nergisi tanıtma fırsatı yakalayacaklarını söyleyen Sarıoğ, “Nergisin satıştı da artacak inşallah. Bütün tanıdık tanımadık, gören, duyan, duymayan, herkesi bekliyoruz. Şenliğimiz çok güzel olacak” diye konuştu.

Üreticilerden Naciye Reyhan Ateş ise, “21 Ocak’ta Tarsus Pirömerli Köyü’nde Nergis Şenliği yapılacak, tüm halkımızı bekliyoruz. Şenliğimizde nergislerimiz, nergis reçeli, nergis suyu ve çeşitli faaliyetler de olacak. Gelebilen herkesi 21 Ocakta bekliyor olacağız” dedi. Ayşe Ateş ise, Mersinlileri şenliğe davet ederek, “Bu sayede nergisi de herkese tanıtmış olacağız. Bütün herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.