Resmi törenlerin sona ermesinden hemen sonra Anıtkabir Halkımızın ziyaretine açıldı.

Alıntıdır.

Resmi törenlerin sona ermesinden hemen sonra Anıtkabir Halkımızın ziyaretine açıldı. Anıtkabir’i Yurdun dört bir yanından ve Yurt dışından ziyarete gelenler ne bindirilmiş kıtalardı, ne de otobüslerle taşınan kitlelerdi. Onlar büyük bir gururla Atamıza saygılarını, şükranlarını ve özlemlerini gerçekleştirmek için gelmişlerdi. Bu 10 Kasımda Anıtkabir’i 1.219.148 kişi ziyaret etti. Bu sayının 10 Kasımlardaki en yoğun ziyaretçi sayısı olduğu açıklandı.

CHP’ye KAYYIM OLMAK YAKIŞMAZ, CHP’nin GERÇEK ÜYELERİNDEN DE KAYYIM ÇIKMAZ.

İstanbul İl Yönetimine kendisini kayyım olarak atatma zayıflığını gösteren, bunu da pişkince içselleştiren bazı fırsatçılar ile birlikte Asliye Hukuk Mahkemelerinden MUTLAK BUTLAN Kararı çıkması ve bu kararla da CHP’ye çökme hayalleri kuranların 39. Olağan Kurultay sonrasında siyaset sahnesinden silinebilmesi için tüm Parti içi dinamikler işletilmelidir. Zira gerçek CHP’lilerden ne kayyım çıkar ne de CHP’lilere kayyım olmak yakışır. 102 Yıllık ulu çınar CHP’yi yandaş medyanın önünde ve adliye koridorlarında tartıştıranların CHP’lilikleri her daim sorgulanmalı, bu gibiler Partiden uzak tutulmalı, Partiden derhal uzaklaştırılmalıdır. Türkiye’nin 1. Partisini bu durumlara düşürmek hiç ama hiç kimsenin haddi değildir. Bu arada 38. Olağan Kurultay’ın iptaline yönelik davanın reddedilmesi sonrası hayal kırıklığına uğrayan Kılıçdaroğlu’nu destekleyen yaklaşık 10 milletvekilinin, kurultay sürecinde sessiz kalacağı, sosyal medyada paylaşım yapmayacağı ve parti tüzüğüne göre doğal delege olmalarına rağmen oy kullanmak için Ankara Spor Salonu’na gitmeyecekleri iddia ediliyor. Umarım bu milletvekilleri bu kararlarını Kurultaya kadar bir kez daha gözden geçirirler ve Kurultaya katılırlar. Zira zaman bölünme değil, birleşme/bütünleşme birlik olma zamanıdır.

DÜŞÜN ARTIK CHP’nin YAKASINDAN

CHP’nin 4-5 Kasım 2023 Tarihinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayının iptali davası ile ilgili Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği “davanın konusuz kalması” kararı istinafa taşındı. Sonradan olma CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Lütfü Savaş, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile ilgili Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararını “Mutlak Butlan” talebiyle istinafa taşıdı. Bu kişileri Partiye getiren ve hala arkalarından gidenlere de pes demek gerekiyor diye düşünüyorum. Zira Lütfü Savaş istinaf başvurusunda 38. Olağan Kurultayın yok sayılması ve eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte eski Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyelerinin de göreve iade edilmesini talep ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Lütfü Savaş’a “Yeter artık, Benim adıma talepte bulunma, bu sevdadan vazgeç ” demesi gerekmiyor mu? Zira Mahkeme kararıyla kayyım olarak atandığı İstanbul İl Başkanlığı koltuğunu terk etmemekte direnen Gürsel Tekin ile Kılıçdaroğlu ve Ekibini Mahkeme kararlarıyla CHP’nin başına geçirerek, CHP’yi yönetme hayalinde olan Lütfü Savaş, Berhan Şimşek ve Barış Yarkadaş gibilerinin artık bu ütopyalarından vaz geçme zamanı gelmedi mi?

KAZAYA DAVETİYE ÇIKARAN YOL ORTASINDAKİ ELEKTRİK DİREĞİ KALDIRILMALIDIR.

Mezitli Viranşehir Mah. 34348 Sokak. Beton elektrik direğinin yoldan kaldırılması, ağaçlarında bordür döşenerek, kaldırıma dahil edilmesi ve koruma altına alınması gerekiyor.

Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Mezitli Viranşehir Mahallesi 34348 sokak (Mezitli Merkez Caminden Mezitli Deresi boyunca Kadın Üretici Pazarına doğru giden sokak) üzerinde Mezitli İlçe Müftülüğünü geçince yol üzerinde büyük tehlike yaratabilecek yetişmiş 2 ağaç ile beton elektrik direği yer alıyor. Ağaçlar, yol kenarına bordür döşenerek kaldırıma dahil edilebilir ve koruma altına alınabilir. Ancak yol ortasındaki beton direğin Tedaş ya da Enerjisa (hangi kurum sorumlu ise) yetkililerince ivedilikle kaldırılmasının sağlanması can güvenliği açısından büyük önem arz ediyor. Yol, genişliği itibariyle Büyükşehir Belediyesinin mi, yoksa Mezitli Belediyesinin mi sorumluluğunda bilemiyorum, ancak kazaya davetiye çıkaran bu konunun biran önce çözülmesi gerekiyor. İnşallah Belediyelerimiz duyarlılık gösterir ve olası bir can kaybı yaşanmadan soruna çözüm bulurlar.

Ağaçların bordür döşenerek, kaldırıma dahil edilmesi ve korumaya alınması uygun olacaktır.

Benden Hatırlatması;

*Mersin Stadına ATATÜRK adı verilmesi önerimi Mersin Milletvekillerine, STK’lara, Basın Kuruluşlarına, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarına, Esnaf ve Meslek Odalarına hatırlatıyorum.

*Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İşhanlarının yıkılması sonrası oluşan ve düzenleme çalışmaları devam eden Kent Meydanına ATATÜRK veya İNÖNÜ Meydanı adının verilmesi önerimi Mersin Büyükşehir Belediyesine hatırlatıyorum.

*Toroslar İlçesindeki Toroslar Mahallesine ya da Toroslar veya Yenişehir İlçe Merkezlerinde yeni ihdas edilecek bir mahalleye KAYA MUTLU adının verilmesi önerimi başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Toroslar ve Yenişehir Belediyelerine hatırlatıyorum.

*Halk arasında 3. Çevre Yolu olarak bilinen 13. Caddenin resmi kayıtlarda KAYA MUTLU BULVARI olarak tescil edilmesi önerimi Büyükşehir Belediyesine hatırlatıyorum.

*Havuz sularını doğrudan denize deşarj eden Sitelerin kendi artezyen kuyularından doldurdukları havuzlar için atık su abonesi yapılması talebinden vazgeçilmesi ile ilgili kararın MESKİ tarafından alınması hususunu MESKİ Yetkililerine hatırlatıyorum.

*Tece kalkışlı yeni ihdas edilecek otobüs hattının Soli Kavşağından dönerek, Barbaros Hayrettin ve Cengiz Topel Caddelerini takip ederek, Menderes Bulvarı güzergahından Kent Merkezine ulaşması konusundaki önerimi Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesine hatırlatıyorum

Münif APARI