"..Başkanlar daha gözaltındayken “Kim belediye başkan vekili olacak?” hesabı yapanlar da ellerini ovuşturmaya devam ediyor..."
Mersin’de belediyelere yönelik operasyonlar siyasetin dengelerini sarstı. Tutuklamalar sonrası yeni hesaplar ve siyasi hamleler gündemde.
Mersin, tarihinin en büyük siyasi ve yerel yönetim krizlerinden biriyle karşı karşıya. Belediyelere yönelik operasyonlarla kent siyasetinde dengeler altüst olurken, CHP’nin Mersin’deki “amiral gemisi” de ağır bir yara aldı.
Vahap Seçer, Abdullah Özyiğit ve Ahmet Serkan Tuncer’in yanı sıra, daha önce Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un da soruşturmalar kapsamında tutuklanması, Mersin siyasetindeki taşları yerinden oynattı. Siyasi kartlar yeniden karılmaya başladı.
İçişleri Bakanlığı’nın belediye başkanlarını görevden alması ve yerlerine vekillerin getirilmesiyle başlayacak
yeni süreçte, Mersin siyasetinin hangi yöne evrileceğini hep birlikte göreceğiz.
Şimdiden AK Parti’nin bu belediyeler üzerinde nasıl bir çalışma yürüteceği merak konusu. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı konuşmanın karşılıksız çıkması, CHP içerisinde ciddi kopuşların yaşanabileceği ve bazı isimlerin Yeni Parti’ye yönelebileceği konuşuluyor.
Öte yandan başkanlar daha gözaltındayken “Kim belediye başkan vekili olacak?” hesabı yapanlar da ellerini ovuşturmaya devam ediyor.
Mersin’de önümüzdeki kısa süreçte siyasetin nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz.
Ancak bütün bunların ötesinde, hukukun temel ilkelerinin ve masumiyet karinesinin korunması gerektiğini de unutmamak gerekiyor.
Tutuklanan belediye başkanlarının en kısa sürede serbest bırakılması umuduyla…