Siyaset yapmadım
Sosyalist anlayışın yükseldiği dönemde sosyalist olabilir miyim diye denedim, itiraf ediyorum, beceremedim; aklım, bilgim, kültürüm yetmedi. Emekli olduğum yıl, kenttin CHP il başkanı bir arkadaşımdı. - Tanıdığım en muhteşem insanlardan biridir- beni partisine davet etti, “Gel beraber çalışalım” dedi. O yıllarda Deniz Bey kara çarşaflılara rozet takıyordu, “Orada, onlarla politika yapılmaz.” dedim.
Politika bir fikre inanmayı, bir örgüte bağlanmayı, örgütün ve fikrin gösterdiği yolda çalışmayı, partinin ideolojisini belirlemede sorumluluk üstlenmeyi, belirlenen siyaseti sloganlaştırabilmeyi ve o sloganlarla anlatılan fikirleri, ideolojiyi, programı halka anlatabilmeyi gerektirir.
Çok övündüğümüz Gezi Parkı olayları yaşanırken ”Olmaz, bu iş yürümez, insanlar yıpranır, sonunda bazıları çile çeker.” Dedim. Canlarım, dostlarım bana kızdılar. “Kızmayın, “neden” deyin, dedim. Dediler. Yanıtladım: İdeolojisi olmayan, örgütlü olmayan, lideri olmayan eylemler sönümlenir, heyecanıyla öne çıkanlar çile çeker.” Dedim. Yanılmadım. Keşke yanılsaydım.
Günümüze gelince, Atalarımız tek çiçekle bahar gelmez demiş.
Özgür Özel mitingler yapacak, her konuda konuşacak, partisini iktidara getirebileceğini sanıyor.
Olmaz!
Lütfen dikkat edin, mitingler rutinleşmeye başladı… Zaten bir partiyi iktidara taşımaya yetmez mitingler. Bu ülkede en kalabalık mitingleri Osman Bölükbaşı yaptı, “Harmanım büyük; ama tenesi çıkmıyor” demişti.
Partinin bütün kadroları yollara dökülemezse,
Deniz Beyin hantallaştırdığı parti örgütü hareketlendirilip sahaya sürülmezse,
Bunlardan daha önemlisi parti bir program hazırlayamazsa,
Bu programı halka ulaştıracak söylem geliştiremezse,
Bu söylemi sloganlaştıramazsa,
Bu sloganları halka ulaştıracak kadınlı, erkekli, gençli militan kadrolar üretemezse ,
kimse kusura bakmasın; örgütlü ve zengin oligarklar sizi yener, yine iktidara gelir.
---
Yaşadıklarımız doğruluyor dediklerimi…